Om Mikael

Bakgrund som elitspelare

Mitt namn är Mikael Detterberg Imstedt och jag jobbar i dag på Öijared Golf Academy (läs mer om oss här) och även med Framtid/Pojklandslaget. Efter ha spelat många år som Elitspelare kände jag att det va dags att gå vidare i karriären då det krävde oerhört mycket resande och tid ifrån familjen. Det enda jag visste var att jag ville stanna kvar inom golfen på ett eller annat sätt. Min stora drivkraft har hela tiden vart att utveckla mig själv och bli så bra som jag kan bli oavsett vad det är.

Jag representerade Svenska Landslaget i Golf i 8 år och har varit delaktig i Europeiskt samt Nordiskt Guld. Jag spelade som proffs i sex år och har spelat runt om i Europa, samt att jag har bott i Asien och spelat på Asian tour.

Fokus på att bli tränare

Efter detta så började mina tankar gå mer och mer mot tränarsidan av golfen.
Jag började undervisa lite på Alingsås 2010, mestadels juniorer och nybörjare. Kärleken för undervisning var påtaglig, så jag fattade beslutet direkt efter säsongen 2010 att jag skulle satsa allt på tränarkarriären.
Vintern 2011 gick jag TAU ( tränarassistent utbildningen) och började jobba extra på Alingsås GK. 2012 blev jag headpro på Alingsås GK.

2013 började jag TU ( 2,5 år tränarutbildning ) och blev klar våren 2016. Jag jobbade som Sportchef 2015-2018. Jag har efter det utbildat mig inom The Golfing Machine där jag har en Golfstroke Engineer Bachelor. 2019 startade jag på Öijared GK kombinerat med framtid/pojklandslaget.

Min filosofi som tränare

Min tro är att vem som helst kan spela: Golfare kommer i alla former och storlekar. Du behöver inte vara särskilt stark, lång, mager eller snabb för att lyckas. Golfmästare kommer i varje tänkbar form och storlek. Det är aldrig för tidigt eller sent att börja, och till skillnad från de flesta andra sporter kan du njuta av golf hela ditt liv!